A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT DÍJ 2017 - Cégek kategória

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2017-ben 17. alkalommal rendezte meg a Környezetvédelmi Bált, a szakma legelegánsabb rendezvényét, ezúttal a Hotel Intercontinentalban Budapesten. A Bál adott ünnepi helyszín a Környezet Védelméért Díjak átadásához.

A Környezet védelméért Díjat cégek kategóriában az Agriapipe Kft. és a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. kapta meg kiemelkedő környezetipari fejlesztéseiért.

A díjakat V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára és Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnökeadta át. 

Agriapipe Kft.

A közműhálózatok üzemeltetőinek egyre nagyobb feladatot jelent a közművek zavarmentes működtetése, az idő múlásával a hibák elhárítása, a csőszakasz rekonstrukciója egyre költségesebbé válik.

 A hagyományos nyíltárkos vezetékkiváltás amellett, hogy igen költséges, még kellemetlenséget és kényelmetlenséget is okoz a munkaterület környezetében. A környezetre gyakorolt negatív hatások elkerülése érdekében egyre gyakrabban kerülnek előtérbe a lakosság- és környezetbarát megoldások, az úgynevezett „NO-DIG”, azaz a feltárás nélküli csőfelújítási technológiák. Az Agriapipe Kft. pályázatában az alkalmazott feltárás nélküli csőfelújítási technológiák környezetre gyakorolt hatásait mutatta be, összehasonlítva a hagyományos nyíltárkos csőcserével. A „NO-DIG” csőfelújítási technológiák környezetkímélő hatásait felmérve egy konkrét eseten 55%-kal kevesebb CO2 kibocsátást értek el, alacsonyabb költségekkel és rövidebb idő alatt végezték el a projektet. 

A környezet védelméért díj 2017 - Cégek kategória - Agriapipe Kft

A képen: Dr. Ágoston Csaba, KSZGYSZ elnöke, Tomonori Yamaji, SEKISUI B.V. kutatás-fejlesztési igazgatója, Varga Zoltán, az AGRIAPIPE Kft. ügyvezető igazgatója, V. Németh Zsolt, államtitkár