Rólunk

AGRIAPIPE Csőtisztító, Építő és Szolgáltató Kft.

Az elhasználódott, elöregedett csővezeték-hálózatok egyre nagyobb nehézségeket és problémákat okoznak az üzemeltetőknek. Kiemelten vonatkozik ez a földbe fektetett csövekre, amelyek szinte időzített bombaként ketyegnek alattunk. Váratlan meghibásodásaik jelentős zavarokat okoznak az üzemeltetésben és sokszor komoly környezeti károk keletkeznek. Az ilyen problémák megelőzése érdekében ezeket az elöregedett csöveket rendszeresen kell vizsgálni és időben kell gondoskodni felújításukról, rekonstrukciójukról. A felújítások tervezésénél és kivitelezésénél az utóbbi időben egyre szélesebb körben alkalmazzák a feltárás nélküli, úgynevezett NO-DIG eljárásokat.

Cégünk, az AGRIAPIPE Csőtisztító, Építő és Szolgáltató Kft. a csővezetéki problémák feltárása, az optimális megoldások megtervezése és a kivitelezés területén nyújt segítséget partnereinek.

Díjak

A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT DÍJ - Cégek kategória

A Környezet Védelméért Díj 2017 - emlékplakett és oklevél

tovább »

 

GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ - Építőipari kategória

 

VÁSÁRI DÍJ - ULTRAGUN tömlőkifordító berendezés fejlesztése

 

VÁSÁRI NAGYDÍJ - Csatornahálózatok felújítása spiráltekercselt csövekkel

 

NÍVÓDÍJ - Ribloc Expanda csatornafelújító eljárás

    

Cikkek

 

Az Agriapipe Kft az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. minősített beszállítója

MVM Paksi Atomerőmű Zrt. heti hírlevél

Az Agriapipe Kft. 2017. április 26-tól a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. minősített beszállítója, társaságunkról az atomerőmű 2020.03.19-i hírlevelének 6. oldalán egy rövid bemutatkozó cikk jelent meg.

tovább »

 

A NO DIG technológia hazai szakértői

Trenchless International online magazine

Egy lelkes csapat a ’90-es évek végén elhatározta, hogy az úgynevezett „NO DIG” technológiával, azaz a kitakarás nélküli közműfelújítással szeretne foglalkozni. Maga a technológia akkoriban nagy újdonságnak számított nem csak Magyarországon, hanem a környező országokban is.

tovább »

 

Csőrekonstrukciós karbonkalkulátor fejlesztése - A klímavédelem és a közmű-rekonstrukció kapcsolata

Industry Europe

A vízi közmű szektorban az elkövetkezendő évtizedek nagy feladata az elhasználódott infrastruktúra rekonstrukciója lesz. A munka ütemezését, végrehajtását időben jól elő kell készíteni, hogy a szűkös anyagi forrásokat a leghatékonyabban lehessen felhasználni, megfelelő rekonstrukciós technológia alkalmazásával. A közművek elhelyezkedése miatt környezetvédelmi szempontokat is fi gyelembe kell venni. Ezek egyike a klímavédelem kérdéskörében igen fontos CO2-lábnyom, melynek meghatározását munkánkban víziközmű-rekonstrukciós technológiák esetére adaptáltuk.

tovább »

World-leading trenchless technology

Industry Europe

Hungarian construction specialist Agriapipe Kft has experienced dynamic development in the past 10 years and achieved a stable market position in the domestic and foreign markets. The company offers a wide selection of No-Dig utility system refurbishing solutions for a broad range of sectors and has up-todate professional knowledge and expertise to implement such procedures. Edina Beale reports.

tovább »

"Láthatatlanul" a csatornákban

Spiráltekercselés

Idén is átadták a Környezet Védelméért díjakat, melynek cég kategóriájában az Agriapipe Kft. vihette haza az elismerést. Egyedülálló technológiájukat alkalmazva nem csak a környezetet védjük, de rendkívül költséghatékony is. A "NO DIG" technológiáról, a speciális csatornafeltárásokról, a környezet védelméről, és a fejlesztési lehetőségekről beszélgettünk Vargaz Zoltánnal, az Agriapipe Kft. ügyvezető igazgatójával.

tovább »

Távhővezetékek felújítása feltárás nélküli technológiával

Trenchless International online magazine

Az évtizedekkel ezelőtt lefektetett közművezetékek állapota napjainkra jelentős mértékben leromlott. Folyamatos és zavarmentes üzemük biztosítása egy re nagyobb feladatot ró az üzemeltetőkre. Váratlan meghibásodásaik komoly kellemetlenségeket okoznak a környezetben. Ezeknek a közműveknek a felújítása, rekonstrukciója
fontos feladat lesz a jövőben...

tovább »

 

Budapest a spiráltekercselt csőfelújítás európai modellvárosa

Trenchless International online magazine

A spiráltekercselt technológia több kilométeren keresztüli és több éve tartó következetes használatával Budapest a spiráltekercselt cső felújítás európai modellvárosává nőtte ki magát 2010 óta. Jelen cikkünkben a technológia legutóbbi nagyátmérőjű felújítási projektjét mutatjuk be, amelyre Budapest északkeleti részén került sor.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. a városban 5.400 km hosszú csatornahálózatot üzemeltet. A város alatt található továbbá egy 730 méter hosszú, 1400 x 2100 mm átmérőjű...

tovább »

 

Összejött a vízügyes szakma

Nemzetközi vízügyi szakmai konferenciát tartottak szerdán délután a megyeszékhelyen. A tanácskozást Sasvári Szilárd, a Heves Megyei Vízmű Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, ezután pedig ismert külföldi és hazai közműves szakemberek tartottak előadásokat. A főszervező...

tovább »

 

Egy ambiciózus felújítási projekt Magyarországon

A BorsodChem Zrt. vegyi üzemében, mely műanyag alapanyagok előállításával foglalkozik, egy DN 600 mm-es átmérőjű szennyvíz vezeték szorult felújításra. Mindenekelőtt a korábban felszerelt béléstömlőt távolították el, mivel annak nem volt megfelelő a falvastagsága és kémiai ellenálló képessége az üzem jelenlegi igényeihez. A felújítási projektet egy magyarországi...

tovább »

 

Budapest, Pozsonyi úti csatorna feltárás nélküli felújítása SPRTM technológiával

 

Videó megtekintése »

 

Interjú Lőrincz Andrással

András Lőrincz, the founder and former MD of Agriapipe„Csak a víz tudja igazán, hogy mi a vízszintes.” (Hamvas Béla)

Lőrincz András, az egri Agriapipe Kft. volt ügyvezető igazgatója az ágazatban és a Magyar Víziközmű Szövetségben végzett több évtizedes odaadó és eredményes tevékenységének elismeréséül a 2015. évi Víz Világnapja alkalmából Víziközmű Ágazatért Érdemérmet kapott, amelyet Sopronban, a Víziközmű Konferencián vett át. Ebből az alkalomból kérdeztük sikereiről, fordulatos pályájának tanulságairól.

tovább »

Csatornafelújítás zöld technológiával

„Cégünk a közmű szektorban egy speciális szakterületen tevékenykedik: kitakarás nélküli, a szakzsargonban no-dig eljárásként emlegetett közmű-felújítási technológiákat alkalmazunk – fogalmazott Varga Zoltán, az Agriapipe Kft. ügyvezetője. – Ennek az a lényege, hogy úgy tudunk közműveket (gáz, víz, szennyvíz) felújítani, hogy nincs, vagy csak minimális mértékben van szükség nyílt munkaárokra.” 

tovább »

A minőség bizonyítja létjogosultságát

A spiráltekercselt technológia több kilométeren keresztüli és több éve tartó következetes használatával Budapest a spiráltekercselt cső felújítás európai modellvárosává nőtte ki magát. A SEKISUI SPR által nyújtott spiráltekercselt technológia már ismert felújítási megoldás Budapest városa számára. 2010 óta hozzávetőlegesen 18.861 m hosszú körszelvény, valamint egyedi alakú csatornát újítottak fel Magyarországon, melyből 5.869 métert Budapest belvárosa alatt. 

tovább »

Bp., XIII. kerületi Pozsonyi úti csatorna feltárás nélküli rekonstrukciója

A nagy átmérőjű, speciális szelvényű csatornák felújítása komoly kihívást jelent. Fokozottan igaz ez a kijelentés akkor, ha a közmű nagy mélységben, belvárosi környezetben, frekventált helyen található és munkagödör készítésére gyakorlatilag nincs lehetőség. Felújításra került a Pozsonyi úti főgyűjtő csatorna (DN 140/210 cm) egy szakasza ún. SPR™ feltárás nélküli csőbéleléses technológiával. A projekt rendkívül sikeresnek értékelhető.

tovább »

No Dig, no problem avagy csőrekonstrukció másképpen

Az évtizedekkel korábban lefektetett közműhálózatok állaga, állapota napjainkban folyamatosan romlott. Mivel ezek a közműrendszerek a települések életében nagyon fontos szerepet töltenek be, ezért fontos a jó állapotuk és üzembiztos működésük. E feladatok biztosítása egyre nagyobb terhet rónak a közműveket üzemeltető cégek számára. A különböző negatív folyamatok okozta hibák szükségessé tették ezeknek a csővezetékeknek a folyamatos vizsgálatát, felújítását és rekonstrukcióját...

tovább »

A nem mászható csatornák kitakarás nélküli felújítása

A csatornahálózatok felújítása, illetve rekonstrukciója során egyre nagyobb szerep jut a feltárás nélküli, úgynevezett NO-DIG eljárásoknak. Elterjedésüket az ismert előnyök – környezetbarát, gyors kivitelezés, nincs forgalomelterelés, nincs zaj és por, stb. – mellett az alkalmazott béléscső anyagok élettartama, szilárdsága és az alkalmazható technológiák széles választéka is elősegítette.
Egy-egy adott technológiai csoporton belül számos eljárást találunk, ugyanakkor ez a sokszínű kínálat megnehezítheti...

tovább »

Egy sikeres fejlesztés (GOP 1.3.1 projekt)

A feltárás nélküli csőfelújítási technológiák közül a legismertebbek a helyszínen kikeményedő béléscsövet alkalmazó eljárások. Ha elfogadjuk a NO-DIG eljárások működési elv szerinti csoportosítását, akkor megállapíthatjuk, hogy ezek a technológiák a tömlőző eljárások csoportjába tartoznak. A csoporton belül a legtöbbet alkalmazott felújítási módok azok, amelyeknél a béléscső gyártás, azaz a cső végső kialakítása a helyszínen történik. Az alkalmazott béléscső egy kompozit...

tovább »

Csővezetékek felújítása spiráltekercselt béléscsövekkel

A településeken üzemelő gáz-, víz- és csatornahálózatok láthatatlanul húzódnak útjaink, járdáink alatt. Tudomást sem veszünk róluk, s arról a veszélyről sem, amit okozhatnak egy-egy meghibásodás esetén. Ismeretes mindenki számára, hogy mekkora felfordulást okoz egy csőtörés, nem is beszélve a csővezeték útfelbontásos kicseréléséről; hetekig tartó útlezárások, forgalmi dugók és az aszfaltbontás elviselhetetlen zaja keseríti meg a közvetlen környezetben lakók életét...

tovább »

Felbontás nélkül is javíthatók és felújíthatók a közművezetékek

A forgalomkorlátozással, zajjal, környezetszennyezéssel járó csatornaépítési, -felújítási, -javítási munkák helyett ma már léteznek a sokkal kedvezőbb megoldást kínáló, feltárás nélküli, úgynevezett NO-DIG eljárások. Ezek közül is kiemelkedik a gravitációs csatornák felújításánál használatos RIBLOC Expanda eljárás. A nemzetközi tapasztalatokra épülő technológiát és szabadalmat hazánkban az egri székhelyű Agriapipe Csőtisztító, Építő és Szolgáltató Kft. alkalmazza...

tovább »

Rendezvények

Következő rendezvény:

Korábbi rendezvények:

Szakmai konferencia

Az Agriapipe Kft és a Szabadics Zrt szervezésében nagy sikerű szakmai konferenciát rendeztünk. (A rendezvény programja ITT tekinthető meg)

 

A rendezvény korábbi években megtartott konferenciákon elhangzottak folytatásaként a feltárás nélküli csőfelújításoknál alkalmazott anyagok, béléscsövek élettartamának kérdéseivel foglalkozott.

Előadások:

A nagyszámú érdeklődő az első napon előadásokat hallgatott meg az üzemelő csövek vizsgálatáról a bélelt csövek élettartamáról és a csőfelújítások üzemi tapasztalatairól.

 

A második napon az Agriapipe Kft telephelyén az Expanda csőbélelő eljárással, a csatornákban alkalmazható robottechnikával és az azbesztcement és beton csövek vizsgálatára alkalmas berendezéssel ismerkedtek meg a résztvevők.

 

Szakmai konferencia

Csőhálózati rekonstrukciók – megoldások és praktikák” címmel Szakmai napot tartottak Noszvajon.

Az Agriapipe Kft. és a Szabadics Zrt. szervezésében nagy sikerű Szakmai Napot rendeztünk. (A program itt tekinthető meg)

A téma aktualitását a nagy számú résztvevő is igazolta. A külföldi és a hazai előadók a választott témában jártas szakemberek voltak. (Szakmai nap képei)

Az előadások a németországi és a hazai csőhálózati rekonstrukcióhoz kapcsolódó stratégiai, döntési, előkészítési, vizsgálati és kivitelezési tapasztalatokról szóltak. A délutáni programban az Azbeszdiagnosztika Kft. bemutatta a nem fémes anyagú vezetékek korszerű állapotfelmérésre alkalmas vizsgáló berendezését (Azbesztdiagnosztika fotó)

 

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

Cégünk a 2021 november 29. és december 5. között megrendezett „Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó”-hoz kapcsolódó kiállításon kiállítóként vett részt.

A „Fejlődés Harmóniában a Természettel” elnevezésű kiállításra a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ „A” pavilonjában került sor.

A kiállításon a környezetbarát feltárás nélküli eljárásainkat mutattuk be, amelyek az azbesztcement csövek felújításában is kiemelt szerepet játszanak. (Kiállítási fotók)

Szakmai konferencia

Szakmai konferencia - Noszvaj

Mi lesz veled azbesztcement cső?” címmel szakmai napot rendeztek Noszvajon.

Az Agriapipe Kft. és a Szabadics Zrt. szervezésében neves külföldi - francia, német, kanadai és japán -, valamint hazai szakemberek tartottak előadásokat a mintegy 80 fő résztvevő számára. Az előadók az azbeszttel végzett munka során betartandó munkavédelmi előírásokról, a csövek vizsgálatáról, állapotértékeléséről és a felújítási, rekonstrukciós lehetőségekről szóltak.

A nagysikerű rendezvény fotói itt, illetve az előadások az alábbi linken tekinthetőek meg.

 

Konferencia

Cégünk a HSTT Magyar Társaság a Feltárás nélküli Közműtechnológiákért társasággal és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-vel közösen szakmai rendezvényt tartott 2018.09.06-án a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. Észak-Pesti Szennyvíztisztító telephelyén.

A rendezvény témája: NO-DIG – feltárás nélküli csőfelújítások a gyakorlatban

A konferencián ismert bel- és külföldi szakemberek előadásai mellett gyakorlati bemutatóra is sor került.

A rendezvény szakmai támogatói a Magyar Víziközmű Szövetség és a Szabadics Zrt. volt.

A konferencia előadásaiból az alábbiak az előadás címére kattintva megtekinthetőek, illetve letölthetőek:

Előadás címe: A szennyvíz csatornák felújításához alkalmazott béléscsövek szerkezeti tervezése
Elméleti háttér, szükséges adatok és számítási gyakorlat
Előadó: Prof. Dr.-Ing. Bernhard Falter
Alkalmazott Tudományok Egyeteme, Münster, Németország
 
Előadás címe: CIPP csőbélelési technológiák nyomó- és gravitációs csövekhez, gyakorlati szempontok
Előadó: Thomas Samanns Sales Manager Northern & East Europe
Norditube Technologies SE Austria
 
Előadás címe: Close Fit megoldások alakváltozó PE csövekkel (gyakorlati előnyök és esettanulmányok)
Előadó: Abraham Hofmann Product Manager
Norditube Technologies SE Austria

A konferencia előadásait szakmai kiadványunkban is megjelentettük, amely itt közvetlenül letölthető.

 

 

Szakmai Nap

Többéves hagyománynak megfelelően idén ismét megrendezésre került a Szabadics Zrt.-vel és a Robotechnik Kft.-vel közösen szervezett Szakmai Napunk.

A rendezvényen résztvevők (93 fő) az ivóvízvezeték hálózatban lévő szennyeződések kialakulásával, ezek eltávolítására alkalmas csőtisztítási technológiákkal, valamint a szállított víz minőségének hosszú távú megőrzését garantáló megoldásokkal: inhibitorok adagolása, csőbelvilág bevonatolása, csőfelújítás béleléssel témakörökben hallhatott előadásokat.

 

 

V. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Kiállítás

Ismét részt veszünk néhány beszállítónkkal közös standdal az idén 5. alkalommal megrendezésre kerülő Ökoindustria Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállításon, amelynek helyszíne a Vasúttörténeti Park, Budapest. Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődő partnerünket a rendezvényen, ahol megismerkedhetnek a legfrissebb fejlesztéseinkkel és néhány tavaly, valamint idén befejezett érdekességekkel teli csővezetékfelújítási projektünkkel. 

Az Ökoindustria kiállításról, a helyszínről és a programokról bővebben a kiállítás honlapján tájékozódhat , a rendezvényre itt regisztrálhat.

Várjuk szeretettel standunkon!

 

 

 

Szakmai Nap

A Szabadics Zrt.-vel és a Robotechnik Kft.-vel közösen szervezett Szakmai Napunkra immár
10. alkalommal került sor.

A Szakmai Nap programjában az előadások a csatornákban alkalmazható „Különleges megoldásokkal” foglalkoztak. A rendezvényünkön megjelent 71 fő az optikai kábelek csatornában történő elhelyezéséről, a csatornában áramló szennyvíz hőjének kinyeréséről, valamint a feltárás nélküli felújításnál használatos különleges béléscső anyagokról hallhatott előadásokat.

A szakmai nap előadásai Power Point formátumban itt érhetőek el.

 

 

IX. AGRIAPIPE KUPA - Nemzetközi Utánpótlás Teremlabdarúgó Torna

VII. Agriapipe Kupa - Nemzetközi Utánpótlás Teremlabdarúgó Torna

Idén már 9. alkalommal került megrendezésre az Agriapipe Kupa, amelyen ismét szép számban jelentek meg focikedvelő kicsik és nagyok egyaránt. A több napon át zajló kűzdelem végeredménye az alábbiak szerint alakult:

Korosztály: 2007
I. UTE "A"
II. Eger SE
III. Plútó SE Eger
IV. UFC Kecskemét

Gólkirály: Hegyi Zalán (Eger SE)
Legjobb kapus: Román Bence (Plútó SE Eger)
Legjobb mezőnyjátékos: Dohány Máté (UTE)

Korosztály: 2008
I. Eger SE
II. Kazincbarcika
III. UFC Kecskemét
IV. UTE

Gólkirály: Gyebróczky Dávid (Kazincbarcika)
Legjobb kapus: Baranyi Zétény (UFC Kecskemét)
Legjobb mezőnyjátékos: Kis Attila (Eger SE)

Korosztály: 2009
I. Kazincbarcika
II. UTE
III. Plútó SE Eger
IV. Eger SE

Gólkirály: Pápai Olivér (Kazincbarcika)
Legjobb kapus: Zipszer Konrád (UTE)
Legjobb mezőnyjátékos: Sallai Kornél (Plútó SE Eger)