Budapest a spiráltekercselt csőfelújítás európai modellvárosa

A spiráltekercselt technológia több kilométeren keresztüli és több éve tartó következetes használatával Budapest a spiráltekercselt csőfelújítás európai modellvárosává nőtte ki magát 2010 óta. Jelen cikkünkben a technológia legutóbbi nagyátmérőjű felújítási projektjét mutatjuk be, amelyre Budapest északkeleti részén került sor.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. a városban 5.400 km hosszú csatornahálózatot üzemeltet. 

A város alatt található továbbá egy 730 méter hosszú, 1400 x 2100 mm átmérőjű cement cső is, amely Budapest északkeleti részén gyűjti össze a csapadékvizet és szennyvizet a XIII. kerületben, egészen a szennyvíz tisztító telepig.  

A cement cső súlyosan korrodált állapotban volt. A kombinált szennyvízcsatorna, amely 1907 óta működik, az évek során a folyamatos működés miatt anyagfáradás jeleit mutatta, valamint a korrózió miatt repedések és sérülések jelentek meg rajta.

A közös szennyvíz és csapadékvíz elvezetésnek köszönhetően a csövekben lévő baktériumok és maró hatású kénsav az alacsony koncentráció ellenére megtámadták a cementet. A károk a beton szennyvízcsatorna szerezeti stabilitását is csökkentették.

A SEKISUI SPR kivitelező partnerével, az Agriapipe-pal együtt kiválasztásra került az erősen korrodált cement cső egy 565 méter hosszú szakaszának felújítására. SEKISUI SPR Spiráltekercselt technológiája már ismerős felújítási megoldás volt Budapest városa számára 2010 óta. 

"Mivel a budapesti csatornahálózatra jellemzőek a különböző átmérők és keresztmetszetek, a spiráltekercselt technológia ideális megoldást jelent az üzemeltetők számára.” jegyezte meg Varga Zoltán, az Agriapipe Kft. Ügyvezető Igazgatója. „Ez olyan felújítási folyamatot biztosít, mely az összes szabványos átmérőjű körszelvény formához alkalmas, a legkülönfélébb egyedi alakzatokhoz is alkalmazható, mint amilyen például a doboz- vagy békaszáj alakú, vagy akár a tojásszelvény alakú keresztmetszet 5500 mm átmérőig”

A spiráltekercselt módszer kiválasztásának legfőbb szempontja az a követelmény volt, hogy képes legyen a felújítandó régi műtárgyak szerkezeti integritásának helyreállítására. További előnye volt, hogy a munkálatokat kizárólag meglévő szerelőaknákon keresztül is el lehet végezni, így alig vannak olyan akadályok, melyek a felújítás alatt ennek a nagyvárosnak a helyi lakóit vagy utcai forgalmát megzavarnák. 

A felújításra szoruló tojásszelvény csatorna egy nagyon forgalmas főút, a Pozsonyi utca alatt helyezkedett el, Budapest belvárosában, a XIII. kerületben.

A kétsávos úton mindkét irányban 5 percenként buszok haladnak. A szabvány szerelőaknákon keresztüli felújításhoz, a hozzáférési pontok körül csak néhány méter lezárására van szükség, a berendezés és a felújítási géppark tárolásához.

A föld feletti forgalom számára alig volt akadály annak ellenére, hogy a földalatti felújítási projekt nagyon sok méter hosszan zajlott.

 

Tekercselési folyamat szabályozott áramlási körülmények között

Az 565 méter hosszú rossz állapotban lévő csatornaszakasz az SPR™ Spiráltekercselt módszerrel került felújításra oly módon, hogy egy acél megerősítésű, PVC-U anyagból készült profil szalag tekercselésével egy rendkívül ellenálló műanyag belső béléscsövet hoztak létre közvetlenül a befogadó csőben.

Ehhez egy spiráltekercselő géphez egy segédkeretet eresztettek le szabvány szerelőaknán keresztül a felújítási szakaszba, azt közvetlenül a befogadó csőhöz rögzítették, és a statikailag szükséges gyűrűs tér figyelembe vételével a csatorna tojásszelvény keresztmetszetéhez igazították azt. 

Az 52 db spiráltekercselt profil dob, melyeket egyiket a másik után szállítottak a földfelszín felettre, folyamatosan ellátták a tekercselő gépet profil szalagokkal a szabvány aknán keresztül.

A tekercselő gép minden egyes fordulattal egy profil szélességnyit haladt előre a csőben és a nyelvekből és barázdákból álló mechanizmussal zárta egymásba a profilokat, vízzáró béléscsövet hozva létre.

Amikor az 52 db spiráltekercselt profil dob valamelyike felhasználásra került, egy új profilszalagot csatlakoztattak egy hordozható tompahegesztő berendezés segítségével. 

A tekercselési folyamatot szabályozott áramlási körülmények között hajtották végre a régi csatornában.

A folyásirány felőli pontnál egy falat emeltek, így a szivattyú a kombinált szennyvizet a következő csatornaszakaszba tudta átszállítani. 

Körülbelül 250 méternyi felújított csatornaszakasz után a kőfalat a fenti csatornaszakasztól a felújítási szakasz közepére helyezték át, hogy onnan szabályozzák a hátralevő felújítandó méterek áramlását.

A cél az volt, hogy a víz szintjét maximum 15 cm-en tartsák. Alkalmanként a heves esőzések komoly kihívásokat jelentettek, mivel a víz szintje a csatornában 1 méter magasra emelkedett, és rövid időre meg kellett szakítani a tekercselést.

Mivel a tekercselő gép folyamatosan a régi csatornában állomásozott, a tekercselést azonnal folytatni tudták a vízszint lecsökkenését és a csatorna kitisztítását követően. 

 

Injektálás

A tekercselési folyamat célja egy meghatározott gyűrűs tér létrehozása volt a Spiráltekercselt béléscső és a befogadó cső között, amelyet a következő munkafázisban nagy szilárdságú injektáló anyaggal töltöttek ki.

A gyűrűs tér vastagsága az alábbi elv alkalmazásával került meghatározásra: olyan kicsi gyűrűs tér, amennyire csak lehet, de annyi gyűrűs tér, ami a szükséges statikai tulajdonságoknak eleget tesz.

Ebben az esetben a vastagság 50 mm és 80 mm között volt.

Miután a spirálisan tekercselt béléscső elkészült, egy merevítő rendszert szereltek be, hogy ki lehessen tölteni a gyűrűs teret.

A merevítő keretek a statikus követelményeknek megfelelően pozícionálták a spirálisan tekercselt béléscsövet, így megakadályozva a felúszást, a helyzeti eltérést és a deformálódást az ezt követő injektálási folyamat alatt.

 A gyűrűs teret minden beépített 80 méteres beszerelési hosszat követően végtömítették, és rétegenként speciális habarcs anyaggal töltötték ki, hogy visszaállítsák minden egyes szakasz statikai tulajdonságait. 

 

A betonszerkezet tartós korrózióvédelme

Hosszú távon az újonnan felújított cső egy fontos üzemeltetési előnnyel rendelkezik.

Mivel az acél megerősítésű spirálisan tekercselt béléscső nem egy átmeneti támogatást jelent a beépítésnél, hanem inkább egy fix tervezési eleme a felújítási megoldásnak, az tartós védelmet jelent a befogadó cső és a kitöltött gyűrűs tér habarcsa számára a mechanikai kopásokkal és a kombinált szennyvíz jelentette támadásokkal szemben.

 Végeredményképpen az SP spirálisan tekercselt béléscső ily módon zsaluzatként szolgál a befogadó cső új injektálása részére, valamint hosszú évekre megbízható bevonatolt képez, amely megvédi a beton szerkezetet a kombinált szennyvíztől.  

Az SPR bélelés sima és kopásálló felülete minimum az elkövetkező 50 év folyamatos működéséhez javítani fogja a hidraulikus kapacitást, így ellensúlyozva a befogadó cső minimális keresztmetszet csökkenését.

 

Végső következtetés

Utolsó lépésként az injektált szakaszok és bekötések újracsatlakoztatása a szokásos módon történt.

Az idei felújítási projekt alatt, az SPR™ technológia nem csak azt bizonyította, hogy tartós és gazdaságos, hanem azt is, hogy egy olyan felújítási módszer, amely viszonylag gyorsan elvégezhető.

Azt követően, hogy a város megrendelte a munkálatokat, a csatornaszakasz sikeres felújításának befejezését mindössze 15 hét alatti időszakra tervezték az építési ütemtervbe. 

 

A Spiráltekercselt technológia változatai

A spirálisan tekercselt cső módszer a csőbélelés extrudált profilos szalagokból történő mechanikus helyszíni gyártásának elvén alapszik.

A folyamat 200 és 5500 mm közötti névleges átmérőjű béléscsövet hoz létre, egy olyan tekercselő gép révén, amely a Spirálisan tekercselt profilt előre tolja a befogadó csőben, vagy –az eljárás változatától függően – a spiráltekercselt bélést keresztülvezeti a műtárgyon.