Helyi javítások

 

Tokjavítás Weco mandzsettával

A csővezetékek hibás, tömítetlen tokjának felújítására belső WECO mandzsettákat helyezünk be. A WECO egy speciális gumi mandzsettát jelent, amelyet koracél gyűrűkkel szorítunk a csővezetékek belső falához. Az eljárás alkalmas mászható és járható, gáz-, víz-, szennyvíz és ipari vezetékek tokjainak javítására akár 3 m átmérőig.

 

Tokjavítás Quick-Lock mandzsettával

A nem mászható és nem járható csővezetékek hibás tokjainak javítására a Quick-Lock mandzsettákat ajánljuk. A javító idomok 150 mm-es átmérőtől alkalmazhatóak nyomóvezetékeknél és gravitációs csatornákban.

 

Schwalm robottechnológia

Az önjáró Schwalm robotok egyrészt a csatornahálózatok üzemeltetési problémáinak megoldására alkalmasak, másrészt a helyi javítások nélkülözhetetlen eszközei. A gyakorlatban a Schwalm robotok jól beváltak különböző műveletek elvégzésére:

  • belógások lemarása
  • gyökerek eltávolítása
  • bekötések bélelés utáni megnyitása
  • bekötések felújítása ún. "kalap" idommal
  • tokok javítása műgyantával átitatott tömlővel

A robotoknak a No-Dig eljárások előkészítésében és befejező munkálataiban is fontos szerepük van, pl.: acélvezetékek hegesztési varratainak megmunkálása vagy kalapidom elhelyezése a bélelt csőben a megnyitott bekötésnél.

 

Műtárgy felújítás

A gravitációs szennyvízcsatornák fontos elemei a különböző céllal elhelyezett műtárgyak. Ezért fontos ezeknek a műtárgyaknak a vízzárósága. Az általunk alkalmazott felújítás során egy béléstestet helyezünk el a műtárgy belsejében. Ezek a béléstestek az igényektől függően szabványos KGP PVC elemek, vagy egyedileg gyártott polietilén vagy ÜPE anyagúak.

A műtárgyban a bejövő és az elmenő csővezetékeket a béléstesthez vízzáróan csatlakoztatjuk. A csatlakoztatást a csövek belsejében oldjuk meg. A saját fejlesztésű eljárás szabadalmaztatás alatt áll. A béléstest és a régi fal közötti teret kiinjektáljuk vagy feltöltjük.